Gastenboek

                             


 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Beste Julia,
  Normaal zou ik active spray aanbevelen maar dit is op waterbasis dus lijkt mij niet toepasbaar. Dan zou ik een chemische spray proberen. Eerst een niet zichtbaar stukje om te kijken of het geen verkleuring geeft. Denk het niet hoor. Dan pas alles inspuiten. Dit blijft maanden werkzaam. De goedkoopste is goed genoeg. ook bij veel supermarkten verkrijgbaar. Verder raad ik aan een paar Vapona vallen onder kasten tegen de plint aan te zetten. In ieder geval op donkere plekjes. Luchtvochtigheid laag houden bij zilvervisjes = ventileren met kachel aan. Papiervisjes trekken zich niets aan van luchtvochtigheid.
 • Geplaatst door Julia
  Hoi,
  Ik heb een werk gemaakt van papier en lijm die ik graag wil ophangen boven mijn bed, ik weet dat er zilvervisjes in mijn kamer zitten (niet dat het een plaag is maar ze zijn er wel degelijk) is er iets dat ik op het papier kan spuiten of kan doen om te zorgen dat ze eraf blijven??
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Geachte Hans,

  Indien het katoenen kleding betreft kunnen het zilvervisjes zijn. Is het wollen kleding dan motten larven.
  Ik raad aan alle kleding buiten uit te kloppen en te inspecteren op beestjes. Vervolgens de kast zeer goed uitzuigen en daarna zoveel mogelijk kieren, naden, achter plinten te spuiten met een chemische spray. Daarbij zoveel mogelijk ventileren en inademen van de spray vermijden. Als de plaag beperkt is tot deze kast, is het zelf bestrijden goed te doen. Een bestrijder inschakelen kan natuurlijk altijd. Wij bestrijden echter niet.
 • Geplaatst door Hans
  Geachte heer, mevrouw,

  Ik heb eerst vele berichten en reacties bekeken, precies degene die voor ons belangrijk was werd niet beantwoord helaas.

  We zien steeds meer kleine gaatjes in onze kleding, deze hangen in een ruime inloop kast waar het addergebroed zich ophoud kennelijk

  Wat is de beste remedie hier? Is het ook mogelijk een specialist te bellen? (Jullie?)
  Moet de hele kast leeg of kan de kleding blijven liggen tijdens de bestrijding?

  M.vr.gr.

  Hans
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Beste N,
  Waarschijnlijk betreft het papiervisjes. Deze kunnen goed tegen droogte. Is het mogelijk dat er lijm op zetmeelbasis gebruikt is op/in de trap? Daar zijn ze gek op, dat zou een verklaring kunnen zijn. Indien mogelijk adviseer ik met een chemische spray de trap te bespuiten. Het gif werkt bij contact en mag niet in de mond van mens op dier komen (via vingers of vacht likken). Tijdens sprayen goed ventileren en nog even daarna. Dan is het gif uit de lucht verdwenen.
 • Geplaatst door N
  Goedenavond,
  Wij hebben nu al ongeveer een jaar last van de zilvervisjes, maar ik vind ze vooral op onze trap (wit en van hout en vol in het licht). Dat komt totaal niet overeen met wat ik over de beestjes lees. Ik stoor mij er enorm aan en we hebben veel materialen open en bloot op zolder staan. Dit allemaal inpakken is onbegonnen werk. Ik ben erg bang dat ze daar materialen gaan aantasten, al heb ik ze daar nog nooit gezien. Wel dus altijd op de trap beneden. Ons huis is erg nieuw en goed geïsoleerd, maar de luchtvochtigheid is enorm laag altijd. Ook dat geeft mij vraagtekens bij het blijven vinden van deze beestjes....
  Waarom is onze trap toch zo bij ze in trek? En welk bestrijdingsmiddel werkt hier het beste voor (waar moet ik dit plaatsen)?
  Vr groet mevrouw N
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemiddag A.K. Het gif van de chemische sprays verliest zijn werking gedurende circa 6 weken. Van de gevolgen voor mens en dier is ons helaas niets bekend behalve dat gesteld wordt dat het schadelijk is. De meeste middelen werken in op het zenuwsysteem.
 • Geplaatst door A. K.
  Goede dag,

  Stel we spuiten de spray in aantal kieren van ons laminaat. In principe kunnen onze kinderen hier niet bij. Als we voor de zekerheid de plinten nog afnemen met een vochtige doek, is het dan echt veilig? Stel iemand kan er toch bij of een huisdier komt er toch bij? Er wordt gezegd dat het schadelijk is. Wat zijn de consequenties voor de gezondheid dan?
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Tamar, HG zilvervisjesspray bevat een contact gif. Tijdens het spuiten dient het zo min mogelijk ingeademd te worden. Dit kan door goed te ventileren en hiermee na het spuiten nog een tijdje doorgaan. Tijdens behandelen andere mensen en dieren buiten de ruimte houden. Nadat de spray uit de lucht is weg geventileerd komt deze niet meer in de lucht. Het gif blijft circa 6 weken actief door aanraking. Als het gif wordt aangeraakt en dit vervolgens in de mond terecht komt is dit schadelijk voor mens en dier. Als de kat niet aan de behandelde plekken likt of met de vacht aanraakt (daarna de vacht likt) is het veilig. De beste plek om te sprayen is in de kier van plinten. Het oppervlak van de plint kan daarna met een vochtige doek schoongemaakt worden als er kans is dat de kat daar tegen aan gaat liggen (likken aan plinten doen de meeste huisdieren niet maar er zitten rare vogels tussen).
 • Geplaatst door Tamar
  Is hg zilvervisjes spray schadelijk voor huisdieren? (Katten)
 • Geplaatst door Yvonne
  Hallo mijnheer, ik wordt stapelgek van die smeriger zilver visjes ik kreeg het gisteren Spaans benauwd toen ik er 2 in mn bed en matras zag en tussen mijn Indiase kussens, die zijn gemaakt van oude stoffen, en daar zitten ook allemaal gaatjes in ik ben nu bang dat ze ook in die kussens zitten, ik word er werkelijk onwel van haha vreselijk wat kan ik het beste bij u bestellen? Kan ik de geurblokjes bestellen en kunnen deze geen kwaad bij inademing als ik ze in mijn slaapkamer leg? Wat kan ik met mijn mooie kussens doen? Ik had ook een stapel kleren id slaapkamer liggen en zag ze ook daar tussen om gek van te worden, alle kleren maar opnieuw wassen? Ik heb ook een open kleedkamer met rekken met kleding zeg me aub wat te doen....please?vriendelijke groet yvonne
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemiddag Marijke,
  Het is heel goed mogelijk dat ze gratis met de bank zijn meegeleverd. De HG spray laat een plakkerig residu achter op stof. De binnenkant is natuurlijk wel te behandelen. Door een klein gaatje te maken in de stof van de onderzijde van de bank is het mogelijk met het bijgeleverde spuitpijpje goed rond te spuiten binnen in de bank. Wel goed ventileren tijdens gebruik en ook een tijdje daarna. Goed de naden uitzuigen en kussens buiten uitkloppen.
 • Geplaatst door Marijke
  Na terugkomst van onze vakantie, wil ik de kussens van onze spiksplinternieuwe bank opschudden en zie ik tot mijn schik een aantal van die zilvervisjes tevoorschijn komen. Nu heb ik er wel bij tijd en wijlen vaker last van, maar nog nooit in of op mijn bankstel. Is de HG spray schadelijk voor mijn bankstel? Verkleuringen of id? . Vreten die beesten nu mijn bankstel op als ik er niets aan doe? Ik vind het zo smerig?
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemiddag Marcel,
  Ik moest even de term winkeldochters opzoeken. Maar ze zijn niet oud of van een oud type hoor. We krijgen deze vallen wekelijks binnen. De houdbaarheidsdatum is mei 2019. We verkopen veel van deze vallen, zeker niet minder dan die van Roxasect en krijgen er ook nooit klachten over. Ik raad aan om ze nog eens op een ander plekje te zetten, liefst onder een kast/bank tegen de plint aan. Staan ze goed plat op de grond?
 • Geplaatst door Marcel
  Vapona zilvervisjesvallen besteld, waar ik in het verleden Roxasect vallen had gekocht.
  De vallen zijn moeilijker in elkaar te zetten, beschermingsfolie zit zo vast geplakt dat deze moeilijk te verwijderen zijn en dan gaat ook nog over een flink gedeelte de lijm mee. Deze plakt kennelijk beter aan de folie dan aan de val. Lijmoppervlakte is kleiner. Vallen op dezelfde plaats gezet als de Roxasect vallen. Zie nog regelmatig zilvervisje in de buurt van de vallen, maar 0 in de vallen. Heb ik winkeldochters gekocht of moet dat merk Vapoma maar vergeten.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Beste Paul,
  Als de kachels weer aan gaan komen er even meer zilvervisjes te voorschijn. Af en toe een is nog geen probleem. Ik zou het nog even aankijken. Ze gedijen niet in elk huis goed dus het worden er niet perse meer.
  Eventueel kan je een paar valletjes neer zetten in de buurt waar ze zaten om te controleren of er veel rondlopen.
 • Geplaatst door Paul
  Beste

  Ik heb twee weken geleden een zilvervisje of papiervisje voor de eerste keer gezien onder. nu vanavond weer een maar dan op de zolder moeten wij nu actie ondernemen of is twee te weinig.

  Gr. paul
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Felicia,
  Ja dat kan wel. Het zijn pure plantaardige etherische olien. Na regelmatig gebruik zal dat helpen. Echter een paar druppels in sop om te dweilen waarbij ook tegen de plinten gedweild wordt is effectiever. De geur trekt dan op den duur in de plinten en voegen waarbij de favoriete verstop plek onbruikbaar wordt.
  De lekker ruikende olie ruikt fris en naar bloemen, de best werkende ook fris maar citronella- achtig.
 • Geplaatst door Felicia
  Hallo,

  Kun je de etherische olie ook gebruiken in een aroma diffuser. We hebben er eentje waarbij je in het bovenste gedeelte van de diffuser water met een paar druppels olie doet en eronder een theelichtje plaatst waarna de geur van de olie door de kamer wordt verspreid.

  Groeten,
  Felicia
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Emily,

  In sop is het geen probleem, dan is de olie te verdund om kwaad te kunnen doen. Eerst zeep en druppels olie in een emmer dan water erbij. Dan is het goed verdeeld.
  Ook de geur is veilig. Ook in de geurblokjes is het veilig omdat het verdund is en langzaam vrij komt. Als pure vloeibare etherische olie op de huid gemorst wordt kan het opgenomen worden in de bloedbaan. Dit is bijvoorbeeld ook met parfums het geval maar daar is de etherische olie al verdund in alcohol en wordt dun opgebracht.
 • Geplaatst door Emily
  Goedemorgen. Ik lees dat etherische oliën gevaarlijk kunnen zijn bij gebruik tijdens de zwangerschap vanwege het risico dat het gemorst kan worden op je huid. Dus direct contact met de huid maakt. Maar is het wel veilig als je een paar druppels ervan in de schoonmaaksop doet voor het dweilen? En is het veilig voor kinderen als ze daarna weer over de vloer kruipen/lopen?
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen,
  Nee dat kan niet. Er staat druk op waterleidingen dus kunnen ze daar nooit inkomen. Wat meer aannemelijk is, is dat ze in de wasbakken vallen vanaf het plafond.
 • Geplaatst door S de la mar
  Goedenavond zitten die beesjes ook in drinkwater me zoon komt al tweede keer thuis dat ze in drinkwater op school zitten en ze mogen geen water uit kraan drinkennhad nog nooit van gehoord beetje smerig. Vriendelijke groet S de la mar
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Inneke,
  Ja dat kan. Zilvervisjes lijken een voorkeur voor nieuwe t-shirts te hebben. Vaak zijn gaatjes aan de voorkant onderaan echter veroorzaakt door iets scherps/ruws op een de rand van een tafel, werkblad of aanrecht.
 • Geplaatst door inneke
  Ik heb zondag een nieuwe T-shirt (1 keer gedragen ene 1 keer gewassen) in mijn kast gelegd.
  Na 2 dagen doet mijn man die 1 dag aan en opnieuw was ik hem. Bij het opvouwen zie ik dat er meerdere gaatjes zijn maar het gekke is dat deze zich bevinden in het onderste gedeelte van de voorkant van de T-shirt. Dus als je hem opvouwt, bevinden ze zich onderaan.
  Kan het zijn dat deze gaatjes gemaakt zijn door zilvervisjes? Klopt het dat ze zo snel gaatjes maken?
  Groetjes Inneke
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedenavond Annelies,
  Gezien de plekken waar ze voorkomen denk ik dat het zilvervisjes zijn en geen papiervisjes. In een wasruimte, plekken met wasbakken en de kledingkast (restvocht van het wassen) is het vaak vochtiger dan de rest van het huis. Papiervisjes hebben iets verbrede bovenpoten. Een beetje vliesachtig en lichter van kleur dan het lijf. Bij zilvervisjes zijn de bovenpoten ronder en donkerder. Zilvervisjes eten katoen wat kleine gaatjes in t-shirts oplevert.
 • Geplaatst door Annelies
  Hoe kom ik erachter of we nou papiervisjes of zilvervisjes in huis hebben??
  Vind ze redelijk donker gekleurd maar hun achter sprieten zitten qua lengte er tussen in.
  En onze vochtigheid in huis is redelijk laag te noemen, alsmede dat we ze hoofdzakelijk in de wasbak in de wasruime tegen komen en in de kledingkast (zonder papier/kartonnendozen)
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  De vallen, de active spray en geurblokjes zijn veilig te gebruiken bij zwangerschap. Wel te sterke geuren vermijden, maar dat geldt ook voor andere huisgeuren. De chemische sprays kunnen door een ander persoon toegepast worden. Na ventileren is het gif niet meer in de lucht aanwezig. Zilvervisjes belanden vaak op bed doordat ze vanaf het plafond naar beneden vallen. Bij ruwe poten onder het bed waarover ze omhoog kunnen klimmen kan glad plastic plakband er omheen plakken helpen. Dan glijden ze daaraf.
 • Geplaatst door Layla
  Hoi, ik zie zilvervisjes op me bed en bank lopen help wat kan ik doen???
  Zijn sprays en andere producten veilig te gebruiken tijden zwangerschap? En zo ja welke mag ik dan gebruiken om die vieze ranzige beesje uit me bed en van me bank te krijgen??
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Het hangt een beetje van het type spuitbus af. Meestal dient u de huidige spuitkop van de bus af te trekken. Daarna kunt u de spuitkop met pijpje plaatsen. Richt het pijpje van u af tijdens het plaatsen, er kan wat materiaal uit komen.
 • Geplaatst door marijke
  Heb vandaag een spuitbus gekocht. Maar … hoe gaat toch dat plastic spuitstaafje op de spuitbus? Iemand die mij dat kan vertellen ben ik heel dankbaar.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Zilverfrisjes
  Ja dat is een beetje tegenstrijdig. Maar ze gedijen wel veel beter als het lekker warm is. Schimmelgevoelige plekken insprayen met onze active spray werkt ook prima. Bij de getraceerde brievenbus pakjes hoeft u geen afhaallocatie te kiezen, deze gaan via de brievenbus. Bij pakjes kan deze wens in het opmerking veld ingevuld worden.
 • Geplaatst door Zilverfrisjes
  Klopt het dat de zilvervisjes temperatuurgevoelig zijn? Ik zou zeggen: als ze van schimmel leven, bestrijdt dan het vocht in je huis door de verwarming juist wat hoger te zetten..
  Net de geurblokjes besteld, dus zeer benieuwd. Kon overigens in de bestelprocedure de optie on het pakket af te halen bij een afhaalpunt niet terug vinden.
 • Geplaatst door Tamara
  Wij hadden ontzettend veel zilvervisjes in huis. Maar sinds ik een half jaar geleden de geurblokjes en etherische olie heb ingezet is het aantal drastisch verminderd! Dit is echt een aanrader voor iedereen die er last van heeft.
 • Geplaatst door zilvervisjes-weg
  De active spray niet. De spuitbussen met het chemische middel permethrin zijn schadelijk bij opname door de mond. Behandelde oppervlakken blijven tot 6 weken giftig bij aanraken en vervolgens met de vingers in de mond komen. Het is niet giftig in de lucht alleen tijdens het spuiten. Dan is goed ventileren aanbevolen en nog even na het spuiten blijven ventileren.
  Kleine kinderen mogen de behandelde plekken niet kunnen aanraken en huisdieren dien er niet aan te likken of met hun vacht (schoonlikken) tegen aan te gaan liggen.
 • Geplaatst door maryam
  is de spray gevaarlijk?
 • Geplaatst door Berno
  Permethrine werd ook in de landbouw gebruikt, maar dat mag sinds 2000 niet meer in de EU.

  In de Verenigde Staten heeft de EPA permethrine als een mogelijke kankerverwekkende stof voor de mens geklasseerd, omdat uit dierproeven bleek dat het tumoren in long en lever van muizen kan veroorzaken.
  Bovendien is de stof toxisch voor vissen en andere waterorganismen.

  Katten zijn heel gevoelig voor permethrine (honden niet).

  Al met al genoeg reden om terughoudend te zijn met het gebruik hiervan, en eerst te proberen of de zilvervisjes met jullie natuurlijke middelen afdoende kunnen worden bestreden.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Permethrine wordt gebruikt door alle merken spuitbussen tegen kruipende insecten. Permethrine is giftig voor alle insecten en geleedpotigen bij aanraking. Het is echter niet het gif dat telers/kwekers grootschalig buiten sproeien waardoor bijenvolken verdwijnen.
 • Geplaatst door Berno
  De spuitbussen die u aanbiedt, o.a. van HG, bevatten permethrine, dat schadelijk is voor o.a. bijen en voor het natuurlijke waterleven, zoals vissen.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Het risico bij de vloeibare etherische olie is dat deze op de huid gemorst kunnen worden. Etherische olie kan door de huid opgenomen worden en komt in de bloedbaan terecht. Ze worden ook in massage olien gebruikt maar puur kan de concentratie hoger worden en de invloed op de ongeboren vrucht is niet bekend. Bij de blokjes is dit risico er niet omdat de geuren langzaam worden vrijgegeven. De geur van zowel de olie als de blokjes is veilig. Maar bij zwangerschap adviseren we om nooit te overdrijven met de sterkte van geuren. Dit geldt ook voor parfums, geurkaarsen, etc.
 • Geplaatst door Simon
  Hallo,

  Ik las dat de etherische oliën niet gebruikt moeten worden in het geval van zwangerschap of borstvoeding. Geldt dit ook voor de geurblokken? Voor zover ik lees lijkt deze een stuk veiliger dan de etherische oliën.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Alleen als ze de blokjes eten en binnen houden zouden ze er ziek van kunnen worden. Maar bij een normale hond is hier geen risico op omdat de geur ze daarvan weerhoudt en de blokjes erg bitter zijn. De geur is niet schadelijk.
 • Geplaatst door Christina
  Hallo, zijn de geurblokjes voor zilvervisjes schadelijk voor honden?
 • Geplaatst door George Philip
  Ik heb diverse plakvalletjes geprobeerd, maar de zilvervisjes zeulen zich vrolijk voort, evenwel met hier en daar een verloren pootje. Ben nu met een drukspuit/gifspuit (zo'n ding dat je op kunt pompen) vrolijk bleekwater (chloor dus) aan het sproeien in alle kieren en gaten en sindsdien sluipt er nog maar een enkel zilvervisje af en toe rond, die ik dan vrolijk besproei zodat die letterlijk verbleekt. Al met al, om er vrolijk van te worden.
 • Geplaatst door Anita
  De geurblokjes lekkere geur doen het goed! Nu nog een keer besteld voor boven.
 • Geplaatst door Jos
  Ga 2 weken op wintersport en zet tijdens deze periode de themostaat op 1 graad zo dat alle zilver- en papiervisjes van de kou het loodje leggen
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  De natuurlijke middelen sowieso niet, maar ook de chemische middelen in deze winkel zijn voor zover bekend niet giftig voor bijen.
 • Geplaatst door Friedje
  Is dat gif van de middels ook slecht voor bije?
 • Geplaatst door John
  Keurig verpakt en op tijd geleverd. Prima.
  Handig die pijpjes op de spuitbussen.
 • Geplaatst door anoniem
  Zo... heb net geurblokjes en de HG spray besteld nu even afwachten en hopelijk komt alles goed, ik wil echt van ze af!!
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door

Gastenboek

 • 28-11-2020 - Beste Julia,
  Normaal zou ik active spray aanbevelen maar dit is...  lees meer
 • 30-01-2020 - Hoi,
  Ik heb een werk gemaakt van papier en lijm die...  lees meer
 • 18-07-2018 - Geachte Hans,

  Indien het katoenen kleding betreft kunnen het zilvervisjes zijn....  lees meer
Plaats een bericht
Achteraf betalen met Afterpay
 • sisow
 • Ideal
 • paypal
 • Zilvervisjes-weg is een ShopWiki Gecertificeerde Shop
 • postNL verzending
© 2012 - 2021 Zilvervisjes bestrijden | Zilvervisjes informatie | Papiervisjes bestrijding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel