Achteraf betalen met Afterpay
 • sisow
 • Ideal
 • paypal
 • Zilvervisjes-weg is een ShopWiki Gecertificeerde Shop
 • postNL verzending

Gastenboek

  >                           


 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Beste Paul,
  Als de kachels weer aan gaan komen er even meer zilvervisjes te voorschijn. Af en toe een is nog geen probleem. Ik zou het nog even aankijken. Ze gedijen niet in elk huis goed dus het worden er niet perse meer.
  Eventueel kan je een paar valletjes neer zetten in de buurt waar ze zaten om te controleren of er veel rondlopen.
 • Geplaatst door Paul
  Beste

  Ik heb twee weken geleden een zilvervisje of papiervisje voor de eerste keer gezien onder. nu vanavond weer een maar dan op de zolder moeten wij nu actie ondernemen of is twee te weinig.

  Gr. paul
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Felicia,
  Ja dat kan wel. Het zijn pure plantaardige etherische olien. Na regelmatig gebruik zal dat helpen. Echter een paar druppels in sop om te dweilen waarbij ook tegen de plinten gedweild wordt is effectiever. De geur trekt dan op den duur in de plinten en voegen waarbij de favoriete verstop plek onbruikbaar wordt.
  De lekker ruikende olie ruikt fris en naar bloemen, de best werkende ook fris maar citronella- achtig.
 • Geplaatst door Felicia
  Hallo,

  Kun je de etherische olie ook gebruiken in een aroma diffuser. We hebben er eentje waarbij je in het bovenste gedeelte van de diffuser water met een paar druppels olie doet en eronder een theelichtje plaatst waarna de geur van de olie door de kamer wordt verspreid.

  Groeten,
  Felicia
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Emily,

  In sop is het geen probleem, dan is de olie te verdund om kwaad te kunnen doen. Eerst zeep en druppels olie in een emmer dan water erbij. Dan is het goed verdeeld.
  Ook de geur is veilig. Ook in de geurblokjes is het veilig omdat het verdund is en langzaam vrij komt. Als pure vloeibare etherische olie op de huid gemorst wordt kan het opgenomen worden in de bloedbaan. Dit is bijvoorbeeld ook met parfums het geval maar daar is de etherische olie al verdund in alcohol en wordt dun opgebracht.
 • Geplaatst door Emily
  Goedemorgen. Ik lees dat etherische oliën gevaarlijk kunnen zijn bij gebruik tijdens de zwangerschap vanwege het risico dat het gemorst kan worden op je huid. Dus direct contact met de huid maakt. Maar is het wel veilig als je een paar druppels ervan in de schoonmaaksop doet voor het dweilen? En is het veilig voor kinderen als ze daarna weer over de vloer kruipen/lopen?
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen,
  Nee dat kan niet. Er staat druk op waterleidingen dus kunnen ze daar nooit inkomen. Wat meer aannemelijk is, is dat ze in de wasbakken vallen vanaf het plafond.
 • Geplaatst door S de la mar
  Goedenavond zitten die beesjes ook in drinkwater me zoon komt al tweede keer thuis dat ze in drinkwater op school zitten en ze mogen geen water uit kraan drinkennhad nog nooit van gehoord beetje smerig. Vriendelijke groet S de la mar
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Inneke,
  Ja dat kan. Zilvervisjes lijken een voorkeur voor nieuwe t-shirts te hebben. Vaak zijn gaatjes aan de voorkant onderaan echter veroorzaakt door iets scherps/ruws op een de rand van een tafel, werkblad of aanrecht.
 • Geplaatst door inneke
  Ik heb zondag een nieuwe T-shirt (1 keer gedragen ene 1 keer gewassen) in mijn kast gelegd.
  Na 2 dagen doet mijn man die 1 dag aan en opnieuw was ik hem. Bij het opvouwen zie ik dat er meerdere gaatjes zijn maar het gekke is dat deze zich bevinden in het onderste gedeelte van de voorkant van de T-shirt. Dus als je hem opvouwt, bevinden ze zich onderaan.
  Kan het zijn dat deze gaatjes gemaakt zijn door zilvervisjes? Klopt het dat ze zo snel gaatjes maken?
  Groetjes Inneke
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedenavond Annelies,
  Gezien de plekken waar ze voorkomen denk ik dat het zilvervisjes zijn en geen papiervisjes. In een wasruimte, plekken met wasbakken en de kledingkast (restvocht van het wassen) is het vaak vochtiger dan de rest van het huis. Papiervisjes hebben iets verbrede bovenpoten. Een beetje vliesachtig en lichter van kleur dan het lijf. Bij zilvervisjes zijn de bovenpoten ronder en donkerder. Zilvervisjes eten katoen wat kleine gaatjes in t-shirts oplevert.
 • Geplaatst door Annelies
  Hoe kom ik erachter of we nou papiervisjes of zilvervisjes in huis hebben??
  Vind ze redelijk donker gekleurd maar hun achter sprieten zitten qua lengte er tussen in.
  En onze vochtigheid in huis is redelijk laag te noemen, alsmede dat we ze hoofdzakelijk in de wasbak in de wasruime tegen komen en in de kledingkast (zonder papier/kartonnendozen)
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  De vallen, de active spray en geurblokjes zijn veilig te gebruiken bij zwangerschap. Wel te sterke geuren vermijden, maar dat geldt ook voor andere huisgeuren. De chemische sprays kunnen door een ander persoon toegepast worden. Na ventileren is het gif niet meer in de lucht aanwezig. Zilvervisjes belanden vaak op bed doordat ze vanaf het plafond naar beneden vallen. Bij ruwe poten onder het bed waarover ze omhoog kunnen klimmen kan glad plastic plakband er omheen plakken helpen. Dan glijden ze daaraf.
 • Geplaatst door Layla
  Hoi, ik zie zilvervisjes op me bed en bank lopen help wat kan ik doen???
  Zijn sprays en andere producten veilig te gebruiken tijden zwangerschap? En zo ja welke mag ik dan gebruiken om die vieze ranzige beesje uit me bed en van me bank te krijgen😤😤
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Het hangt een beetje van het type spuitbus af. Meestal dient u de huidige spuitkop van de bus af te trekken. Daarna kunt u de spuitkop met pijpje plaatsen. Richt het pijpje van u af tijdens het plaatsen, er kan wat materiaal uit komen.
 • Geplaatst door marijke
  Heb vandaag een spuitbus gekocht. Maar … hoe gaat toch dat plastic spuitstaafje op de spuitbus? Iemand die mij dat kan vertellen ben ik heel dankbaar.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Goedemorgen Zilverfrisjes
  Ja dat is een beetje tegenstrijdig. Maar ze gedijen wel veel beter als het lekker warm is. Schimmelgevoelige plekken insprayen met onze active spray werkt ook prima. Bij de getraceerde brievenbus pakjes hoeft u geen afhaallocatie te kiezen, deze gaan via de brievenbus. Bij pakjes kan deze wens in het opmerking veld ingevuld worden.
 • Geplaatst door Zilverfrisjes
  Klopt het dat de zilvervisjes temperatuurgevoelig zijn? Ik zou zeggen: als ze van schimmel leven, bestrijdt dan het vocht in je huis door de verwarming juist wat hoger te zetten..
  Net de geurblokjes besteld, dus zeer benieuwd. Kon overigens in de bestelprocedure de optie on het pakket af te halen bij een afhaalpunt niet terug vinden.
 • Geplaatst door Tamara
  Wij hadden ontzettend veel zilvervisjes in huis. Maar sinds ik een half jaar geleden de geurblokjes en etherische olie heb ingezet is het aantal drastisch verminderd! Dit is echt een aanrader voor iedereen die er last van heeft.
 • Geplaatst door zilvervisjes-weg
  De active spray niet. De spuitbussen met het chemische middel permethrin zijn schadelijk bij opname door de mond. Behandelde oppervlakken blijven tot 6 weken giftig bij aanraken en vervolgens met de vingers in de mond komen. Het is niet giftig in de lucht alleen tijdens het spuiten. Dan is goed ventileren aanbevolen en nog even na het spuiten blijven ventileren.
  Kleine kinderen mogen de behandelde plekken niet kunnen aanraken en huisdieren dien er niet aan te likken of met hun vacht (schoonlikken) tegen aan te gaan liggen.
 • Geplaatst door maryam
  is de spray gevaarlijk?
 • Geplaatst door Berno
  Permethrine werd ook in de landbouw gebruikt, maar dat mag sinds 2000 niet meer in de EU.

  In de Verenigde Staten heeft de EPA permethrine als een mogelijke kankerverwekkende stof voor de mens geklasseerd, omdat uit dierproeven bleek dat het tumoren in long en lever van muizen kan veroorzaken.
  Bovendien is de stof toxisch voor vissen en andere waterorganismen.

  Katten zijn heel gevoelig voor permethrine (honden niet).

  Al met al genoeg reden om terughoudend te zijn met het gebruik hiervan, en eerst te proberen of de zilvervisjes met jullie natuurlijke middelen afdoende kunnen worden bestreden.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Permethrine wordt gebruikt door alle merken spuitbussen tegen kruipende insecten. Permethrine is giftig voor alle insecten en geleedpotigen bij aanraking. Het is echter niet het gif dat telers/kwekers grootschalig buiten sproeien waardoor bijenvolken verdwijnen.
 • Geplaatst door Berno
  De spuitbussen die u aanbiedt, o.a. van HG, bevatten permethrine, dat schadelijk is voor o.a. bijen en voor het natuurlijke waterleven, zoals vissen.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Het risico bij de vloeibare etherische olie is dat deze op de huid gemorst kunnen worden. Etherische olie kan door de huid opgenomen worden en komt in de bloedbaan terecht. Ze worden ook in massage olien gebruikt maar puur kan de concentratie hoger worden en de invloed op de ongeboren vrucht is niet bekend. Bij de blokjes is dit risico er niet omdat de geuren langzaam worden vrijgegeven. De geur van zowel de olie als de blokjes is veilig. Maar bij zwangerschap adviseren we om nooit te overdrijven met de sterkte van geuren. Dit geldt ook voor parfums, geurkaarsen, etc.
 • Geplaatst door Simon
  Hallo,

  Ik las dat de etherische oliën niet gebruikt moeten worden in het geval van zwangerschap of borstvoeding. Geldt dit ook voor de geurblokken? Voor zover ik lees lijkt deze een stuk veiliger dan de etherische oliën.
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  Alleen als ze de blokjes eten en binnen houden zouden ze er ziek van kunnen worden. Maar bij een normale hond is hier geen risico op omdat de geur ze daarvan weerhoudt en de blokjes erg bitter zijn. De geur is niet schadelijk.
 • Geplaatst door Christina
  Hallo, zijn de geurblokjes voor zilvervisjes schadelijk voor honden?
 • Geplaatst door George Philip
  Ik heb diverse plakvalletjes geprobeerd, maar de zilvervisjes zeulen zich vrolijk voort, evenwel met hier en daar een verloren pootje. Ben nu met een drukspuit/gifspuit (zo'n ding dat je op kunt pompen) vrolijk bleekwater (chloor dus) aan het sproeien in alle kieren en gaten en sindsdien sluipt er nog maar een enkel zilvervisje af en toe rond, die ik dan vrolijk besproei zodat die letterlijk verbleekt. Al met al, om er vrolijk van te worden.
 • Geplaatst door Anita
  De geurblokjes lekkere geur doen het goed! Nu nog een keer besteld voor boven.
 • Geplaatst door Jos
  Ga 2 weken op wintersport en zet tijdens deze periode de themostaat op 1 graad zo dat alle zilver- en papiervisjes van de kou het loodje leggen
 • Geplaatst door Zilvervisjes-weg
  De natuurlijke middelen sowieso niet, maar ook de chemische middelen in deze winkel zijn voor zover bekend niet giftig voor bijen.
 • Geplaatst door Friedje
  Is dat gif van de middels ook slecht voor bije?
 • Geplaatst door John
  Keurig verpakt en op tijd geleverd. Prima.
  Handig die pijpjes op de spuitbussen.
 • Geplaatst door anoniem
  Zo... heb net geurblokjes en de HG spray besteld nu even afwachten en hopelijk komt alles goed, ik wil echt van ze af!!
 • Geplaatst door Sebastiaan
  Ik ben gezegend door deze kleine feetjes in huis. Hun dartele microballet kwam me eerst voor als een zinsbegoocheling tot ik mij op mijn knieen nader tot deze mysterieuze wezentjes begaf. Eens herkend hadden de beestjes nu een naam maar hun magie is niet verdwenen samen met het mysterie. Tijdens rusteloze nachten kan ik onbestemd door de gangen van mijn huis rondwaren tot ik me herinner dat er achter elk deurtje van een vochtig kamertje een glimp van verwondering te krijgen valt. En dat in mijn eigen huis! Mensen alvorens je handen te besmetten met dit verdelgingsmiddel, kijk! Ga zitten en kijk. De blik van mijn driejarig dochtertje is nog niet aangetast door al wat tegennatuurlijk is. Als zij naast de wc zit te spelen en er komt er eentje uit zijn holletje gekropen dan zie je het wonder in haar ogen. Dus makers van deze spray stop ermee. Wel moet ik als esthetische fijnproever toegeven dat de layout van het busje erg mooi is maar de inhoud in schril contrast het lelijkste is wat men kan voortbrengen.
  Groetjes

  Sebastiaan
 • Geplaatst door Dekker
  Hallo, De HG zilvervisjes spray werkt super Als we er nu wat zien zijn het dooie
 • Geplaatst door Toos
  De geurblokjes werken prima tegen gaatjes in t-shirts in de kledingkast. De vallen (10 stuks op de grond) doen bij mij niets. Er zitten wel spinnen in. Brrrr
 • Geplaatst door Han
  Ik las in de brief die bij de blokjes kwam dat het per blokje maar voor een kubieke meter werkt.
  Ik heb een twee-kamerflat en en ruime douche en WC. Verder heb ik veel boeken, wat voor papiervisjes aantrekkelijk is. Ik heb alle 8 blokjes op strategische plekken neergezet ( dichtbij boeken, bij de koelkast in WC en douche ) maar na iets meer dan een maand komt het eerste zilvervisje toch weer te voorschijn.
  Iemand nog een suggestie?
 • Geplaatst door Eric uit Amersfoort
  Ben zeer tevreden over de geurblokjes. Nu 3e keer besteld. Steeds na half jaar. Ik zie ze praktisch niet meer (kledingkast en wc)
 • Geplaatst door Richard
  Tot nu toe lijkt de plaag alleen nog maar toe te nemen.
  Met 1 geurblokje onder de keukenkastjes dus nog geen resultaat. 2de blokje vandaag erbij gezet. Duimen maar....
 • Geplaatst door van der Ploeg
  Wij hebben de 1e bestelling gedaan in april 2013. De geurblokjes werken prima. Na ± 2,5 maand kwamen de eerste weer tevoorschijn, dus gelijk maar nieuwe blokjes geplaats. En weer zijn ze meteen weg. Een goede hygienische en betaalbare oplossing. En inderdaad ook een zeer snelle levering
 • Geplaatst door sien
  Wat een vreselijke beesten. Ik verklaar de oorlog..... net een hele bestelling gedaan, ben benieuwd.
 • Geplaatst door Mevr. Amez
  ik ben zeer tevreden over de geurblokjes.Ze helpen erg goed tegen de papiervisjes. Met vr. groet
 • Geplaatst door Friedje
  Ga alles in plasticbakken bewaren, papier vooral, geef ze geen kans. Blijf controleren, de eerste paar jaar 4 x per jaar spuiten. Ze zijn hardnekkig en blijven terug komen, zelfs via de buren (spouwmuur) kan het , maar samen stappen ondernemen lost veel op, ook op lange termijn, ben zelf nu 3 jaar bezig en kom er nog 3x per jaar eentje tegen. Vroeger de muizen nu de visjes. Vreselijk maar hou vol, succes.
 • Geplaatst door idavanmanen
  heb ook veel last van zilvervisjes maar ventileren en vochrvreters helpt ook goed en de spuitbussen hg of bayer
 • Geplaatst door Lotte Molenaar
  Eindelijk iets gevonden tegen die gaatjes-vreters in kleren, beddegoed en gordijnen... geurblokjes zijn zo goed bevallen dat ik nu weer besteld heb. Vind het ook een prettig en veilig idee dat ik dit in de kledingkasten van de kinderen kan hangen zonder dat ze direct in aanraking komen met chemische middelen. Een aanrader.... én een snelle service!
 • Geplaatst door P. J.
  Ook ik heb, naar aanleiding van de diverse berichten, een en ander hier gekocht. Roxasect zilvervisjes vallen en de HGX zilvervisjes spray.

  Alles in goede orde en snel ontvangen. Alleen…….. na een maand de vallen te hebben geplaatst is er geen enkele “vis” in de val gelopen/gekropen …..dus het resultaat was nihil. Wel heeft de spray geholpen, omdat ik enkele dode beestjes heb zien liggen.

 • Geplaatst door aj wolterink
  net weer besteld de 2e keer.het werkt echt goed zie ze nu bijna niet meer. nu sta ik op het punt te verhuizen en ik wil ze niet meenemen.ik ga eerst in de opslag van een verhuis bedrijf,daar word me inboedel in een container op geslagen.die ik van te voren vol druk met geurblokjes en hopelijk zie ik ze nooit weer........................
 • Geplaatst door Giel Groenen
  Net die blokjes besteld. Mijn vriendin is er erg teverden over en ik zie ze ook niet meer bij haar. Dus dacht wil er ook van af. Viez ekrengen
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door

Aanbieding

Gastenboek

 • 07-10-2016 - Beste Paul,
  Als de kachels weer aan gaan komen er even...  lees meer
 • 05-10-2016 - Beste

  Ik heb twee weken geleden een zilvervisje of papiervisje...  lees meer
 • 21-09-2016 - Goedemorgen Felicia,
  Ja dat kan wel. Het zijn pure plantaardige etherische...  lees meer
Plaats een bericht