Papiervisjes en zilvervisjes bestrijden

Hier leggen we alles uit over papiervisjes en zilvervisjes bestrijding. Zilvervisjes bestrijden is best lastig. Deze zilvervisjes bestrijding zal de aantallen zilvervisjes drastisch verlagen. U zult waarschijnlijk van plan zijn door te gaan met zilvervisjes bestrijden totdat deze uitgeroeid zijn.

Slecht nieuws over zilvervisjes 

Zilvervisjes kunnen niet worden uitgeroeid. Zelfs professionele bestrijders kunnen niet alle plekken, waar hun eitjes liggen, bereiken met pesticiden. Na deze professionele "uitroeing", zullen de nieuwgeboren zilvervisjes een paar maanden slechte overlevingskansen hebben. Op een gegeven moment echter, vervaagt het gif, en kunnen de schaarse overlevers weer grotere aantallen voortbrengen.

Slechte omstandigheden voor zilvervisjes

Het is beter om één keer per week een zilvervisje tegen te komen, dan elke dag tien. Door de omstandigheden slecht te maken voor zilvervisjes, kunt u hun aantallen goed onder controle houden.

Voor zilvervisjes zijn een aantal zaken van levensbelang:

 1. hoge luchtvochtigheid (geldt niet voor papiervisjes).
 2. aanwezigheid van voedsel.
 3. aanwezigheid van verstopplekken.
 4. aanwezigheid van een partner om zich voort te planten.
 5. warm genoeg.
 6. veilige, gezonde omgeving.

Zilvervisjes met gif bestrijden

Dit gif kunnen zowel natuurlijke stoffen zijn, als insecticiden. Hiermee valt u de zilvervisjes aan op punt 6. De omgeving wordt giftig voor zilvervisjes en velen sterven. Dit zult u eens per maand moeten herhalen om nieuwe uit het ei gekomen jongen, te doden. Na een aantal keren toepassen, zullen de aantallen zilvervisjes hard afnemen.

Zilvervisjes met etherische oliën bestrijden

De meeste planten en bomen maken etherische oliën (geurende oliën) aan. Sommige van deze etherische oliën dienen om bloembestuivers te lokken, andere etherische oliën zijn biologische wapens, waarmee de plant of boom, zich beschermt tegen vraatzuchtige insecten en zoogdieren.
Bepaalde etherische oliën bestrijden het zilvervisje op punt 2,3,4 en 6. De oliën zijn giftig en doden het zilvervisje bij contact, hun grootste kracht is echter dat ze het reukvermogen van het zilvervisje uitschakelen. Het zilvervisje vindt de partners niet meer, vinden geen voedsel meer en kunnen niet meer paren. Zie ook de aparte pagina over deze etherische oliën. Deze oliën worden in diverse van onze natuurlijke middelen verwerkt. Plaats vallen niet te dicht bij geurblokjes of waar geurolie gebruikt wordt. De zilvervisjes ruiken niets meer in de buurt van deze plaatsen. Ideaal is valletjes op minimaal een meter afstand te plaatsen van deze plekken.

Zilvervisjes met vallen bestrijden

roxasect-zilvervisjes-val-lokdoos.jpgHiermee pakt u zilvervisjes aan op punt 4. Door een kleiner aantal zilvervisjes, wordt de kans op een geslaagde paring ook kleiner. U zult hier langere tijd mee moeten doorgaan. Op plaatsen waar geen vallen staan, worden jongen geboren en deze trekken gedurende hun leven richting de vallen. De aantallen zullen over een langere tijd steeds minder worden. Plaats vallen niet te dicht bij geurblokjes of waar geurolie gebruikt wordt. De zilvervisjes ruiken niets meer in de buurt van deze plaatsen. Ideaal is valletjes op minimaal een meter afstand te plaatsen van deze plekken.

Zilvervisjes met kou bestrijden

Punt 5 van de zilvervisjes. Als u, uw huis altijd kouder dan vijftien graden celsius kunt houden, heeft u geen last meer van zilvervisjes. Maar waarschijnlijk ook niet meer van visite.

Zilvervisjes uitdrogen

Punt 1 van de slechte omstandigheden. Als u kans ziet de luchtvochtigheid overal in uw huis onder 70% te krijgen, zult u de aantallen behoorlijk reduceren. Dit geldt echter niet voor papiervisjes. Vochtvreters in kasten, dozen, kleine ruimtes kunnen goed dienst doen. Echter als u de bron van het vocht niet aanpakt, is het plaatsen van vochtvreters ook een taak voor het leven.
De bron aanpakken kan door veel ventileren, in de winter liefst met verwarming aan. Een afvoerdroger nemen inplaats van een condensdroger, Ramen in douche en w.c. ruimtes open laten staan of zorgen voor een goede afzuiging. Deze manier van ventileren kan wel een hoop extra verwarmingskosten met zich meebrengen. Op droge dagen in de zomer is deze methode zeker aan te raden, het is zo wie zo gezond om goed te ventileren. Voor papiervisjes maakt de luchtvochtigheid helaas niets uit.

Alle kieren en naden dichten

Hiermee bestrijdt u zilvervisjes op punt 3. Dit is zeker een goede oplossing. U hoeft dit maar eenmalig te doen. Een hoop werk maar het kan de aantallen drastisch verlagen. Denk hierbij ook aan leidingdoorvoeren van c.v. buizen, waardoor zilvervisjes van het ene vertrek naar het andere gaan.

Spinnen eten zilvervisjes

grijzehuisspin.jpg

Laat spinnen in huis leven. Een flinke spin eet één groot zilvervisje per dag. De meeste mensen echter, zien liever zilvervisjes dan spinnen.

Achteraf betalen met Afterpay

NL brievenbuspakje € 4,50.
Nederland pakje € 6,50.
Gratis vanaf € 85,-
Belgie / Duitsland € 8,50.
Gratis vanaf € 100,-

Voor 14.00 besteld morgen in huis.

Duidelijke voorraad indicatie.

Discrete verpakking en afzendernaam.

Niet bij buren bezorgen is optioneel.

 • sisow
 • Ideal
 • paypal
 • Zilvervisjes-weg is een ShopWiki Gecertificeerde Shop
 • postNL verzending
© 2012 - 2024 Zilvervisjes bestrijden | Zilvervisjes informatie | Papiervisjes bestrijding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel