Zilvervisjes in de badkamer bestrijden

Zilvervisjes lijken soms alleen in de badkamer te leven. Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving. Vanwege het veelvuldig gebruik van warmwater in de badkamer is de luchtvochtig in deze ruimte vaak relatief hoog. Ook vocht uit de lucht dat condenseert op de koudwater leidingen en stortbak van de w.c. draagt bij aan de luchtvochtigheid. Vaak zijn er schimmels aanwezig in kieren en spleten, onder de stortbak of op de muren. Van deze schimmels kunnen de zilvervisjes leven. Dus een wc ruimte is inderdaad voldoende voor zilvervisjes om generatie na generatie te kunnen leven.

Soms wordt er een zilvervisje in de toiletpot, spoelbak of badkuip gevonden. Deze is niet uit het riool omhoog gekropen maar vanaf het plafond naar beneden gevallen.

Zilvervisjes in de badkamer bestrijden kan op diverse manieren

Zilvervisjes en papiervisjes weren

In eventuele kastjes / tussen handdoeken kunnen  werende middelen geplaatst worden, zoals mottenballen, geurblokjes, druppels van bepaalde etherische (geurende) oliën op een tissue en zelfs cederhout werkt zilvervisjes werend.

Een paar druppels van bepaalde bepaalde etherische (geurende) oliën, toegevoegd aan schoonmaaksop om tegels te boenen en vloer te reinigen zorgen er op een biologische manier voor dat zilvervisjes uit de badkamer verdwijnen.

Zilvervisjes eten schimmel

In de meeste badkamers zijn schimmels aanwezig. Soms als grote vlekken op muren of plafond, soms verborgen in kieren, spleten en onder de stortbak van de wc. Deze plekken behandelen met anti-schimmel middel maakt het leven voor zilvervisjes in de badkamer een stuk moeilijker. Daardoor raken ze hun voornaamste voedselbron kwijt.

Zilvervisjes vangen

Met zilvervisjes vallen en zilvervisjes lokdoosjes kunnen zilvervisjes in de badkamer verwijderd worden. Losse lijmvelvallen zijn hier minder geschikt omdat deze tijdens dweilen en schoonmaken in de weg liggen. Ook de papieren zilvervisjes vallen zoals die van Roxasect zijn hier niet handig i.v.m. nat worden.

Zilvervisjes sprays 

Zowel de chemische sprays als de biologische zilvervisjessprays zijn heel goed bruikbaar om zilvervisjes te bestrijden in de badkamer. Spuit hiermee kieren in tussen toilet en vloer, achter kastjes, e.d. in. Ventileren tijdens en na toepassen is belangrijk. Kleine kinderen mogen de behandelde plekken niet kunnen aanraken.

Sorteer op
 • Roxasect Spray Tegen Zilvervisjes, Papiervisjes en Ovenvisjes
  Roxasect Spray Tegen Zilvervisjes, Papiervisjes en Ovenvisjes

  Gebruiksaanwijzing:

  Richt het slangetje van de spuitdop op de te behandelen plaatsen en breng een hoeveelheid aan totdat deze zichtbaar vochtig zijn. Behandel alle schuilplaatsen, achter en onder kasten, koelkasten, radiatoren en…

  € 10,99
 • Zilvervisjes-weg geurblokje, lekker ruikend. 8 stuks.
  Zilvervisjes-weg geurblokje, lekker ruikend. 8 stuks.

  Dit zilvervisjes-weg geurblokje is 100% plantaardig en bevat de volgende vijf krachtige etherische oliën (natuurlijke afweer van bomen en planten): spijklavendel, rozemarijn, citroengeranium, citroeneucalyptus en spaanse salie.…

  € 16,99 € 15,00
Achteraf betalen met Afterpay
 • sisow
 • Ideal
 • paypal
 • Zilvervisjes-weg is een ShopWiki Gecertificeerde Shop
 • postNL verzending
© 2012 - 2022 Zilvervisjes bestrijden | Zilvervisjes informatie | Papiervisjes bestrijding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel